SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Amasya Çevre Yolu Projesinde sona yaklaşıldı. Vali Varol, incelemelerde bulunduğu yolun bu yıl içerisinde trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Amasya Çevre Yolu Projesinde sona yaklaşıldı. Vali Varol, incelemelerde bulunduğu yolun bu yıl içerisinde trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirtti.
Bu haber 14 Eylül 2019 - 14:21 'de eklendi ve 621 views kez görüntülendi.

Amasya Çevre Yolu Projesinde sona yaklaşıldı. Vali Dr. Osman Varol, incelemelerde bulunduğu yolun bu yıl içerisinde trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli ve diğer yetkililerin eşlik ettiği incelemelerinde inşası tamamlanan tüneller ile köprülerde inceleme yapmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Varol, “Tüm niyetimiz, tüm hedefimiz takvim yılı içerisinde yolu trafiğe açmak. Şu anda olağanüstü bir durum görünmezse bu tempoyla çalışma devam ettiğinde takvim yılı içinde de bitecek gibi görünüyor” dedi.

Amasya’nın en önemli ve hükümetimiz tarafından uygulanan bütçesi en büyük projesi olan 11,6 kilometre uzunluğundaki Çevre Yolu Projesinin Amasya’nın trafik sorununu çözeceğini hem de sadece bölgenin transit trafik sorununa ciddi çözüm getireceğini, ayrıca projenin zorlu bir coğrafyada uygulandığını belirten Vali Varol, “Artık işin son aşamasına gelindi. 11,6 kilometrelik bu yolun yaklaşık 10,5 kilometresinin kaplaması yapıldı. Şu an üzerlerinden araç geçebilecek durumda. Bunların etrafındaki bir takım küçük işlem devam ediyor. Ama en önemlisi çevre yolumuza iki yönden girişlerdeki kavşaklar ve yol bağlantılarıyla ilgili yatırımlar devam ediyor. Bu bağlamda özellikle Otogar Kavşağı dediğimiz Suluova yönündeki çıkışta çok büyük bir kavşak yapısı var. Orijinal bir kavşak yapısı var. Çünkü orada hem doğru hem batı yönüne bağlantı var. Hem de şehrimizin otogarı bulunmakta. İleriki dönemde ilimize inşa edilecek 600 yataklı devlet hastanesi yine o tarafta bulunmakta. Gerçekten o çalışmada çok hızlı bir biçimde ilerliyor. O sanat yapılarında ciddi, yoğun bir çalışma var” diye konuştu.

Ferhatarası bölgesinde de yolun aşağı karayoluyla bağlanacağı noktada nehir içerisindeki çalışmanın hızla ilerlediğine değinen Vali Varol, yolun iki giriş yönündeki bağlantı ve kavşakların tamamlandığında kalan küçük tünel içi aydınlatmalar ile işaretlemelerin de kısa süre de yapılacağını ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA